Esiintyjät

Aki Samuli

23.8.2024

Aki Samuli’n Pauloissa

Aki Samuli’n Pauloissa -kesäkiertue valloittaa huvipaikoilla kesä-elokuussa 2024.

Vuoden 2015 Tangokuningas, iskelmäartisti Aki Samuli palaa keikkalavoille kesäkiertueen muodossa.
– Oon odottanu oikeeta hetkeä palata keikoille ja näin neljän vuoden keikkatauon jälkeen ensi kesä on se oikea hetki, energinen showmies Aki Samuli lataa.

Aki Samuli’n Pauloissa -nimeä kantava kiertue antaa jo vahvan vihjeen siitä mitä on luvassa. Ohjelmisto on kasattu Paula Koivuniemen tuotannosta ja lisämausteena on mielenkiintoinen ripaus oomaa tuotantoa kolmelta studioalbumilta. Kiertueella kuullaan mm. Kyösti Mäkimattilan ja Riku Niemen kynästä syntynyt ”Sen täytyi olla rakkautta”.

– Oon aina rakastanut Paula Koivuniemen tuotantoa ja koen suurta tunteenpaloa tulkita miehenä omanlaisesti näitä ikivihreitä klassikoita eri vuosikymmeniltä. Tuon Koivuniemen tuotannosta ”ei niin paljon tänään kuultuja” kappaleita takaisin sovitettuna nykyhetken tanssijan ja kuulijan tarpeisiin – mm. ”Kun lähden”, ”Siivet”, ”Onnenruusut”, ”Yö itkee”, ”Palaa takaisin” ja tottakai ”Rakkaustarina”. 90 minuuttia tykitetään silkkaa rakkautta. 

Kiertue on suunniteltu huolellisesti huippumuusikoiden kanssa palvelemaan koko kansaa. Ohjelmisto soveltuu niin aktiivi- kuin harrastetanssijoille unohtamatta kuulijaa. Ilta on täynnä suuria tunteita, sydämeen porautuvia lauluja ja aivan mahtavia rytmejä.

– Odotan innolla paluuta kesäksi huvikeskuksiin. Onki ollu jo kova ikävä ihmisiä sekä sitä rakkainta; laulamista ja esiintymistä. En malta odottaa, että pääsen välittämään tunteita ja tuomaan iloa teille ihmiset. Tehdään yhdessä kesästä 2024 unohtumaton seikkailu, Aki innostuu.

Lavatanssifestarien esiintyjä Saija Tuupanen

Saija Tuupanen & eXmiehet

la 24.8.2024

Suomen iskelmätaivaan eturivin naisartisti Saija Tuupanen on vakiinnuttanut paikkansa Suomen musiikkitaivaalla. Täysi keikkakalenteri kertoo lahjomatonta kieltään hänen suosiostaan. Tangomarkkinoilla kuningattaren tittelillä palkittu Saija tunnetaan hyvästä ohjelmistostaan ja aurinkoisesta olemuksestaan. Saija Tuupanen on vuosien saatossa noussut keikkapaikkojen kiintotähdeksi ja keikkakuningattareksi. Hänet on valittu myös Vuoden Tanssittajaksi. Taustayhtyeenä Saijalla on loistava eXmiehet!

Lavatanssifestarien esiintyjä Kyösti Mäkimarttila & Varjokuva

Kyösti Mäkimattila & Varjokuva

pe 23.8.2024

Kyösti Mäkimattila on Suomen eturivin iskelmälaulaja ja biisintekijä sekä kirjailija ja runoilija. Hän nousi koko kansan tietoisuuteen Seinäjoen Tangomarkkinoiden laulukilpailusta, jossa hänet kruunattiin Tangokuninkaaksi vuonna 2013.

Kyösti Mäkimattila keikkaili jo ennen tangovoittoaan Varjokuva-yhtyeen kanssa, mutta voiton myötä hän siirtyi rumpujen takaa solistin paikalle. Yhtye saavutti kahdesti Tanssiorkestereiden Suomen Mestaruuden.

Liki 200 keikan vuosivauhdilla keikkaillut Kyösti Mäkimattila on yksi tanssilavojen suosituimmista ja toivotuimmista iskelmätähdistä. Vahvan tulkitsijan sielukkaan tumma ääni, pitkä olemus ja esiintyvän taiteilijan valloittava karisma ovat vuosien saatossa vedonneet laajaan yleisöön. Mäkimattila on saavuttanut pitkäjänteisellä työllään niin levyttävänä artistina kuin keikkailevana esiintyjänä tanssilavojen pääesiintyjä-statuksen.

Kyösti on julkaissut Varjokuva-yhtyeen kanssa neljä albumia vuosina 2007-2012 ja soolona viisi albumia vuosina 2013-2018. Seuraava albumi ja runokirja ilmestyvät vuonna 2021.
Mäkimattilalta on ilmestynyt levyjen ohella yhteensä neljä runokokoelmaa. Viimeisimmän on toimittanut runoilija Heli Laaksonen.

Kyösti Mäkimattila on oman tuotannon lisäksi tehnyt kappaleita muille artisteille. Hänen kynästään on syntynyt satoja laulutekstejä, joita ovat levyttäneet mm. Arja Koriseva, Tomi Markkola, Aki Samuli ja Susanna Heikki.

Lavatanssifestarien esiintyjä Sinitaivas

Sinitaivas

pe 23.8.2024

Yhtenä maamme suosituimmista tanssiorkestereista tunnettu Sinitaivas tarjoaa festarikansalle iloista meininkiä, monipuolisen ohjelmiston sekä melkoisen määrän soittimia. Perussoitinten lisäksi voidaan kuulla rytmejä aina monipuolisista lyömäsoittimista haitarin kautta puhallinsoittimiin sekä mandoliiniin. Tämä on omiaan luomaan bändiin soundimaailmaa, joka saa tanssijalan nousemaan!

Reeta & Suvi

la 24.8.2024

Kaksi loistavaa naisartistia, Suvi Karjula ja Reeta Saranpää yhdistävät voimansa ja heidät nähdään nyt yhteiskeikoilla. Duon rinnalla soittaa yhtye, joka on todellinen fuusio Reetan edellisen bändin Lumon sekä Suvin edellisen bändin In the Moodin vanhoista soittajista.

Uuden kokoonpanon soiton kruunaa vahva ja sielukas lauluvoima ja luvassa on suurta soundia ja girlpoweria. Lisäksi Reeta sävyttää yhtyeen sointia viululla ja Suvi akustisella kitaralla.

Ohjelmisto on duon näköinen – luvassa on suuria tunteita ja tulkintoja, menevää ja monipuolista musiikillista iloittelua sekä kunnon showta.

Keikoilla tullaan kuulemaan myös naissolistien aiempien yhtyeden, In The Moodin ja Lumon, toivotuimpia helmiä. Laulua on luvassa keikoilla niin yhdessä kuin erikseen.

Kokoonpanossa ovat Reeta Saranpään (laulu, viulu) ja Suvi Karjulan (laulu, kitara) lisäksi Lumosta kitaristi Kimi Paunonen ja pianisti Noora Mäntylä ja In The Moodista rumpali Dmitri Dmitrenko ja basisti Timo Tuppurainen.

Lavatanssifestarien esiintyjä Neitoset

Neitoset

pe 23.8.2024

Neitoset tarjoavat sitä mitä 2020-luvun tanssi-ilta kaipaa – iloista ja nuorekasta viihdettä ammattitaidolla.

Orkesterin ohjelmisto poikkeaa tanssittavuudellaan. Kappalevalinnoissa sekä sovituksissa on kuultu tanssivan kansan toiveita herkällä korvalla ja löytyypä tanssitaitoa myös orkesterin jäseniltä itseltään. Omien julkaisujen (mm. Kosketa, Vieras ja Käsikirjoitus) lisäksi Neitoset esittävät keikoillaan monipuolisen kattauksen tarkoin valikoituja iskelmäkappaleita, poimintoja lukuisilta artisteilta, eri vuosikymmenien ajalta. Neitosten tahdissa ei kenenkään aika käy pitkäksi.

Lavatanssifestarien esiintyjä Taikakuu

Taikakuu

la 24.8.2024

Suomen iskelmätaivaan kirkkaimpiin orkestereihin kuuluva Taikakuu on kiinnittänyt itsensä vahvasti iskelmäkansan sydämiin. Festareilla lauantai-illan huuman takaava suosikkiyhtye on kerännyt vankan kannattajajoukon sekä lukuisia meriittejä aina Vuoden viihdyttäjästä EMMA-palkintoon. Juha Metsäperän luotsaama viisikko tarjoaa festarikansalle tinkimätöntä tanssifiilistä.

Lavatanssifestarien esiintyjä Weranta

Weranta

la 24.8.2024

Weranta on nuorekas iskelmäyhtye, jonka musiikista on aistittavissa suomalaista melankoliaa ja kauneutta, unohtamatta reipasta ja hyväntuulista energiaa. Musiikki on sekoitus iskelmää, poppia sekä ripaus rock-asennetta. 


Weranta on kiertänyt Suomea syksystä 2018 asti. Helmikuussa 2021 julkaistu Mies tekee mitä tahtoo  oli vuoden 2021 TOP 20 soitetuimpia kappaleita Radio Aito Iskelmällä. Vuoden 2022 singletrilogian kaksi ensimmäistä osaa on julkaistu kaikissa suoratoistopalveluissa. Trilogian syntyyn on ollut vaikuttamassa Suomen arvostetuimpia musiikintekijöitä.

 

Werantaa ajaa eteenpäin palo olla yksi kotimaisen musiikkikentän eturiviartisteista.

Dj Pasi

Useilta suuremmilta tanssilavoilta tuttu, paritansseihin monipuolisesti itsekin perehtynyt Dj Pasi laajentaa Lavatanssifestareiden musiikkitarjontaa tuoreella otteella perinnetansseista aina tanssilavat vallanneisiin kansainvälisiin rytmeihin Ruotsista Kuubaan ja Argentiinaan. Juonnetun väliaikamusiikin ansiosta tunnelma pysyy korkealla ja tanssit jatkuvat myös orkestereiden vaihdon aikana.