Esiintyjät

Sinitaivas

Pe 27.8. klo 17.30, 19.00 ja 20.30

Yhtenä maamme suosituimmista tanssiorkestereista tunnettu Sinitaivas tarjoaa festarikansalle iloista meininkiä, monipuolisen ohjelmiston sekä melkoisen määrän soittimia. Perussoitinten lisäksi voidaan kuulla rytmejä aina monipuolisista lyömäsoittimista haitarin kautta puhallinsoittimiin sekä mandoliiniin. Tämä on omiaan luomaan bändiin soundimaailmaa, joka saa tanssijalan nousemaan!

Lavatanssifestarien esiintyjä Kyösti Mäkimattila

Kyösti Mäkimattila & Varjokuva

Pe 27.8. klo 18.15, 19.45 ja 21.15

Pitkän linjan muusikko ja musiikintekijä sekä Tangokuningas vuosimallia 2013. Sitä kaikkea on herrasmiesmäinen Kyösti Mäkimattila, rakastetuksi kansansuosikiksi noussut tunteiden tulkki. Varjokuva-yhtyeen laulavasta rumpalista on kuoriutunut herkkä mutta vahva artisti, jonka kyydissä festariperjantai saa arvoisensa alun.

Lavatanssifestarien esiintyjä Hurma

Hurma

Pe 27.8. klo 22.45, 00.15 ja 01.45

Voitto Viihdyttäjä -kisassa toi Hurman koko kansan tuntemaksi housebandiksi Kesäillan valssi -ohjelmaan. Sittemmin Hurma on valittu Vuoden tanssittajatulokkaaksi ja Vuoden tanssittajaksi ja huima suosio jatkuu edelleen. Siitä kertoo täpötäysi keikkakalenteri ja alati vankistuva kannattajajoukko. Hurman hurmaavaa huumaa on festareillamme tarjolla avajaispäivän myöhäisillassa.

Neitoset

Pe 27.8. klo 23.30 ja 01.00

Neitosten tahdissa kellohelmat hulmuavat niin esiintymislavalla kuin tanssilattiankin puolella. Tämä viiden upean neitosen kokoonpano valloittaa kuulijat ja esiintymisen pirskahteleva ilo tarttuu. Kirsikkana kakun päällä on stemmalaulu, joka kaikuu parhaimmillaan jopa neliäänisesti. Festareiden perjantai-illassa on siis tarjolla raudanlujaa ammattitaitoa ja naisenergiaa parhaimmillaan.

Teemu Roivainen & Energia

La 28.8. klo 16.45, 18.15 ja 19.45

Lauantain alkuillassa festarikansaa viihdyttää todellinen musiikkitaivaan monitaituri. Teemu Roivainen tunnetaan genrerajat ylittävästä osaamisestaan. Tältä vuoden 2014 tangokuninkaalta taittuu luontevasti mukaansatempaava tanssilavameininki, josta hän on saanut loistavaa yleisöpalautetta. Tätä tunteiden tulkkia säestää nuorista ammattilaisista koostuva Energia-orkesteri.

Saija Tuupanen ja eXmiehet

La 28.8. klo 17.30, 19.00 ja 20.30

Upeista tulkinnoista ja herttaisuudestaan tunnettu Saija Tuupanen on vakiinnuttanut paikkansa Suomen iskelmätaivaalla. Tangomarkkinoilla kuningattaren tittelillä palkittu Saija on vuosien saatossa noussut keikkapaikkojen kiintotähdeksi ja keikkakuningattareksi. Festareiden lauantai-illassa tunnelmoivaa Saijaa säestää ammattitaitoinen yleisön suosikki eXmiehet-orkesteri.

Weranta

La 28.8. klo 22.45, 00.15 ja 01.45

Festarilauantain myöhäisillassa viihdyttää tanakkaa ja ryhdikästä soittoa tarjoava Weranta. Tanssiyhtyeen kokenutta viisikkoa yhdistää halu säilyttää tanssikulttuuri, mutta nuorekkaalla otteella tuoda omat mausteet pitkään perinteeseen uudella musiikilla. Ohjelmisto on tarkoin valittu kattaus haitarisävelmiä, unohdettuja kasariklassikoita ja nykyiskelmiä.

Lavatanssifestarien esiintyjä Taikakuu

Taikakuu

La 28.8. klo 22.00, 23.30 ja 01.00

Suomen iskelmätaivaan kirkkaimpiin orkestereihin kuuluva Taikakuu on kiinnittänyt itsensä vahvasti iskelmäkansan sydämiin. Festareilla lauantai-illan huuman takaava suosikkiyhtye on kerännyt vankan kannattajajoukon sekä lukuisia meriittejä aina Vuoden viihdyttäjästä EMMA-palkintoon. Juha Metsäperän luotsaama viisikko tarjoaa festarikansalle tinkimätöntä tanssifiilistä.

Tanssikoulu Antti Törmänen

Pe 27.8. klo 14.00-16.45 ja la 28.8. klo 13.00-16.45

Antti Törmänen ja Hanna Tuominen tarjoavat festareilla tasokasta tanssiopetusta Himosareenan parketilla. Opetettavat tanssit selviävät myöhemmin mutta selvää on, että perjantain ja lauantain iltapäiviin on tarjolla ennennäkemätön mahdollisuus harjoitella tanssin askeleita ammattimaisten opettajien johdolla, suurella sydämellä. Tanssiopetus kuuluu lipun hintaa.